Véget ér a projekt

A nyár közepére mindhárom partner végzett a projektben vállalt feladataival. A magyar oldalon befejeződött a szennyvíztisztító átalakítása, az osztrák partnereknél elkészült az új csatorna- és nyomóvezeték szakasz és a régiek felújítása, valamint a három átemelő.

2012. december 12. és 2013. június 12. között lezajlott a tisztító féléves próbaüzeme, ami közben a rendszer új osztrák használóinak rákötése is elkezdődött. A telep műszaki átadás-átvétele 2013. július 12-vel lezárult.

A telep jó működését bizonyítják a tisztított szennyvíz jó laboreredményei - pici túlzással iható vizet bocsát ki a szennyvíztisztító a Pinka patakba.

 

2013. július 24-én a projektpartnerek megtartották a szennyvíztisztító telepen a projekt zárórendezvényét, egyben a szennyvíztisztító átadását. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Niki Berlakovich osztrák környezetvédelmi miniszter és Leo Radakovits, burgenlandi tartományi képviselő, a projekt régi pártfogója és segítője. Magyar oldalról köszöntötte a projektet V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke.

A rendezvény a szalagátvágás után a kultúrházban folytatódott Dr. Michael Zimmermann-nak, Ausztria magyarországi nagykövetének pohárköszöntőjével, és uzsonnával – bár a hőség miatt az innivalók kapósabbak voltak.

A fotógalériában fényképbeszámolót találnak a rendezvényről.

 

 

 

 

           

                       

Copyright © 2011 PinKanAb - WebMark Hungary