Mi újság a projekt osztrák partnereinél?

A projekt két osztrák partnere, Eberau és Deutsch-Schützen-Eisenberg csaknem teljesen végzett a projektben vállalt tevékenységekkel.

Az eberaui „Wassererlebniswelt“ már 2011-ben rácsatlakozott az önkormányzat csatornahálózatára.  Elkészült 1 átemelő és kb. 650 m hosszú nyomóvezeték. A Gaas-i fő átemelő ebben az évben került átépítésre és a vízjogi engedély szerint szükséges vízmennyiséget szállítja a szennyvíztisztítóba. Kroatisch Ehrensdorf-ból a Winten-i meglévő csatornába vezető nyomóvezeték ebben az évben készült el (hossza kb. 2100 m ). A Kroatisch Ehrensdorf-i átemelő átépítésére már megtörtént a megrendelés. A szerelés a következő hetekben zajlik. Az átemelő üzembe helyezése 2013. januárban vagy februárban történik.

 Deutsch-Schützen-Eisenbergben a fő csatorna, a háztartási csatlakozó vezetékek, az átemelő és a nyomóvezeték a meglévő vezetékre történő rácsatlakozással teljesen készen vannak. Az átemelő ideiglenesen már üzembe helyezésre került (próbaüzem). A háztartások és borospincék rácsatlakozása fokozatosan történik 2013 tavaszán. 

Copyright © 2011 PinKanAb - WebMark Hungary