Lakossági fórum Szentpéterfán

Lakossági fórum Szentpéterfán

 

 

         A szennyvíztisztító felújításával, a kivitelezési munkák pillanatnyi állásával, az üzemeltetésnek a lakosságot is érintő kérdéseivel kapcsolatban lakossági fórumot szervezett Szentpéterfa önkormányzata és a BFH Európa Kft. 2013. január 28-án este a művelődési házban.

         Skrapitsné Jurasits Ágnes polgármester asszony köszöntője után rövid összefoglalót tartott a projektről Bozzay Balázs, a projektmenedzsmentért felelős BFH Európa Kft. vezetője. Bangó Ernő, a felújítás tervezője összefoglalta a szennyvízgyűjtő és –tisztító rendszerben tervezett, és nagyrészt már meg is valósult változásokat a határ mindkét oldalán. Markó Tamás, a tisztítót üzemeltető Vasivíz Zrt. üzemmérnökség-vezetője elmondta, hogy az új szennyvíztisztító csak úgy tud majd hatékonyan üzemelni, ha a felhasználók is változtatnak a rendszerhasználati szokásaikon: ha a csatornába csak folyékony szennyvíz kerül, nem kerül bele viszont a házakról elvezetett csapadékvíz. A csapadékvíznek a talajból a csatornarendszerbe szivárgásának megelőzése érdekében a csatornarendszeren is folyamatosan javításokat végez a Vasivíz.

         Lakossági kérdésekre válaszolva szóba került a szennyvíztisztítás díjának várható változása (sajnos semmi biztosan nem lehet tudni), további rácsatlakozások lehetősége (igen, a rendszer kapacitása lehetővé teszi), nyári időszakban kedvezmény igénylése a csatornahasználat díjából (a hivatal dolgozik rajta), és a tisztítás során keletkező iszap elhelyezése (csak ellenőrzött, már engedélyezett területeken, a tisztító közelében, sajnos új területeken elhelyezésre nincs lehetőség).

         A galériára kattintva képeket találnak a fórumról.

Copyright © 2011 PinKanAb - WebMark Hungary